een goed begin.... - Reisverslag uit Århus, Denemarken van Linda Zwezerijnen - WaarBenJij.nu een goed begin.... - Reisverslag uit Århus, Denemarken van Linda Zwezerijnen - WaarBenJij.nu

een goed begin....

Blijf op de hoogte en volg Linda

07 September 2006 | Denemarken, Århus

En vandaag was het dan eindelijk tijd voor mn eerste college. Hoe het ging? Afgezien van dat ik een uur te laat was, toen het lokaal niet kon vinden en niet snapte waar het over ging, prima ;)

Ik was netjes op tijd (dacht ik), vond het zelfs nog een btje vroeg (9 uur), blijkt dat ik al om 8 uur had moeten beginnen! :| Om 8 uur, dan moet ik hier voor half 8 al met de bus weg... Mij hoor je nie meer klagen als ik strax in Grunn weer om 9 uur moet beginnen ;)

Als een wanhopige iedereen die ik maar tegenkwam aangesproken om te vragen waar dat lokaal in vredesnaam toch was en uiteindlijk maar naar het secretariaat gegaan om het daar te vragen. Verkeerd overgeschreven van internet dus. Lekker begin zo :(

Toen ik eindelijk meer dan een uur te laat binnenkwam zat het hele lokaal al vol, dus moest ik in de vensterbank zitten. Omdat ik het begin gemist had, had ik geen idee waar het over ging, maar kon het Deens iig wel verstaan (een deel dan) :)

Gelukkig wel leuke mensen daar en ben nou lid van een 'studiegroep'. Das een groepje waarmee je samen in de bieb kunt gaan zitten leren (als je wilt) en presentaties en opdrachten mee samendoet. En dat zijn er nogal veel: bijna alle opdrachten zijn hier groepsopdrachten. Voor zover ik het nu kan zien, verwachten ze een veel actievere houding van de studenten dan bij ons, maar goed, weet niet of ik dat goed kan inschatten na één college.

Daarna een hoop geld uitgegeven aan klappers (gekopieerde boeken, zeg maar). Ik heb nog nooit zulke dikke klappers gezien: ik heb er drie en die zijn bij elkaar ongeveer zeven cm dik... waaaaah!

Gelukkig ook nog leuke dingen gedaan vandaag. Heb me opgegeven als vrijwilliger bij studenterhus århus, een organisatie waar uitwisselingsstudenten en Denen elkaar kunnen ontmoeten. Ze hebben een bar, organiseren feesten en uitstapjes. Onder andere één naar Noorwegen, dus daar heb ik me ook maar voor opgegeven :D

groetjes :D

Ps. voor de voetbalfans: DK heeft gister gewonnen van IJsland met 2-0 ;)
(en wij kregen in de bar een gratis shot voor elk doelpunt van denemarken, gheghe)

• 07 September 2006 - 19:41

Rielle:

Hey!
    Balen dat je zo laat was! Goed begin laten we maar zeggen...;)
    Wel tof dat je direct al dat vrijwilligers werk kan doen, klinkt erg leuk!
    Veel plezier en succes!!

• 07 September 2006 - 19:54

Papa:

Hoe is het weer daarginds?
    groetjes!

• 08 September 2006 - 07:14

Opa En Oma:

Gelukkig ben je een doorzettertje, vol houden en doe je best! Groetjes.

• 08 September 2006 - 20:21

Freek En Alie:

Leuk te lezen hoe het met je gaat, groetjes uit Beilen.

• 13 September 2006 - 17:44

Gert:

hmm, das wel ba gger dat je dan een uurtje te laat komt, op 't Hanze kom je er dan soms niet meer in, dus das dan wel weer beter. Hoe klinkt dat deens eigenlijk??? Als Duits??

MVG Gert P.

PS: veel succes daar hé!!

• 16 September 2006 - 12:28

Sander:

Nou, nou, waar is onze brave Linda nu gebleven!
    hopen dat je t volgende colleger wel begrijpt!

Succes

• 17 September 2006 - 18:28

Esther En Kees:

He linda GEFELICITEERD met je verjaardag we hopen dat je je daar wel een beetje jarig hebt gevoeld vandaag en dat je dat een beetje kon vieren we missen je heel erg een dikke knuf van ons

• 21 September 2006 - 16:53

Ingeborg:

Hey!
    Goed begin is het halve werk zeggen ze he... Maar bevalt het een beetje daar? Hoorde van Marjanne dat je daar zat! Leuk joh!
    Veel plezier en succes met alle opdrachten!

• 21 September 2006 - 19:11

Greetje:

Spannend allemaal voor je. Hoe gaat het nu na zoveel meer colleges? Is het goed te volgen allemaal? Wat zal je spreekvaardigheid snel tot perfecte staat komen. Trouwens: alsnog VAN HARTE gefeliciteerd, sorry dat ik vier dagen te laat ben. Onze nieuwe docent Henrik doet enorm zijn best, maar ik mis Morten wel een beetje. Zal wel wennen.
    Dikke knus,
    Greetje