Brand!
Blijf op de hoogte en volg Linda
21 Juli 2006 | Denemarken, Helsingør
Het bleek een zomerhuis te zijn, die ook van de IPC is, maar op dat moment niet gebruikt werd. IPC is de school hier: the International Peoples College, of gewoon Folkehøjskole;)
Om zeker te zijn dat we er echt niemand was daar, moesten we allemaal geteld worden. Ja echt:S Dus om de beurt naar een politieagent, je naam zeggen en dan naar de andere kant van het grasveld gaan. Je had het gezicht van die man moeten zien! 'Linda' ging prima, maar 'Zwezerijnen'... ;) Uiteindelijk heb ik het zelf maar opgeschreven, haha!
Ze hebben hun tel-actie halverwege opgegeven, omdat de brandweer zeker was dat er niemand binnen was. Vandaag stond er een grote foto in de plaatselijke krant. Er is hier een scanner, dus mocht ik vriendschap kunnen sluiten met dat ding, dan zal ik de foto op internet zetten (dat kan dus nog wel ff duren;))
Gistermiddag eindelijk es geen les, dus lekker naar het strand geweest:D Was superlekker warm. Mooi strand en heel schoon water (veel schoner dan in Nederland). Morgen gaan we een op excursie in Nordsjælland en zondag naar Louisiana, het museum voor moderne kunst.
Vandaag voor et eerst echt Deens weer: regen. (maar tja, das voor een Nederlander nou weer niet heel speciaal;))
Tis hier nog steeds superleuk. Het is echt heel gezellig. Iedereen praat met iedereen en het is net of je elkaar al heel lang kent, in plaats van vijf dagen. Ik heb les met een groep van ongeveer 13 mensen. Vooral veel uit Rusland, maar ook uit Engeland, Hongarije, Tsjechië, Duitsland en Zweden.
's Morgens ontbijten we om kwart voor 8 (en dat in je vakantie;)) en daarna hebben we 4 uur taalles. Om kwart voor 1 is er lunch (warm) en 's middags zijn er lezingen over cultuur, literatuur en geschiedenis. Meestal zijn er twee lezingen: één in het Deens en één in het Engels en dan de volgende dag andersom, zodat je beide kunt volgen. Om vier uur is er meestal nog een een lezing. We hebben bijvoorbeeld lezingen gehad over de geschiedenis van Denemarken, uitspraak, Søren Kierkegaard, literatuur, de geschiedenis van de Deense taal en Deense films. Om zes uur eten we (weer warm, ja echt, worden gewoon verwend hier!) en 's avonds is er een film, gaan we Deense liedjes zingen of hebben we vrij. Eergisteren hebben we de film 'Festen' gezien, vrij depressief, maar echt een goede (Deense) film!
En tussendoor moeten we dus ook nog huiswerk maken. Zoals je ziet heb ik et enorm zwaar hier;) Haha, nee, is echt superleuk. Maar hoop dat ik genoeg vrije tijd heb, om de stad en het slot te bekijken en naar Zweden te gaan.
Knus! Linda
ps. Voor de kritische ATW-sectie: ja, 'verwend' schrijf je met een d. Heb et meteen maar aangepast :$ (schaam, schaam) :P
21 Juli 2006 - 18:52
Mieke:
waaah spanning en sensatie! :)
22 Juli 2006 - 15:05
ATW:
(weer warm, ja echt, worden gewoon verwent hier!)
moet de t in verwent geen d zijn? -
22 Juli 2006 - 15:06
Mama En Sander:
Fijn dat je het hebt overleeft! sta je ook nog in de krant omdat je als held van de dag vele mensen hebt gered uit de vuurzee? -
22 Juli 2006 - 16:39
Ina:
wel zwaar om zo vroeg al je bed uit te moeten, en dat tijdens de vakantie ;-) het klinkt wel allemaal super leuk en spannend.
Knus Ina -
24 Juli 2006 - 19:40
Erik Papa Zwezerijnen:
Dank voor je emailcard!
Fijn, dat je het zo naar je zin hebt; Museum is vast wel boeiend: zou ik ook wel eens willen (rond)hangen..Daaag!
( -
25 Juli 2006 - 18:30
Esther:
hey hoi
wat leuk een eigen webby en het leest ook lekker met de lach erin nou heel veel plezier en pas goed op jezelf knuf esther -
03 Augustus 2006 - 18:33
Ome René:
Goed te vernemen dat je het zo naar de zin hebt.
Ben staat ook al te popelen om te gaan studeren.
Groetjes, (wat = knus?)