The official supersexy assistant
Blijf op de hoogte en volg Linda
17 Juli 2006 | Denemarken, Helsingør
Na meer dan 12 uur in de bus te hebben gezeten (tja, file he?) was ik om 12 uur ´s nachts eindelijk in Kopenhagen. Mijn hostel was gelukkig bijna naast de busstop, dus ik heb niet lang lopen zoeken. Lekker anderhalve dag door København gesjouwd en superveel gezien. En verbrand... ik dacht dat ik daar hier minder last van zou hebben dan in Nederland, maar blijkbaar niet;)
En nu ben ik dan eindelijk in Helsingør. Et is hier echt super!! Echt mensen overal vandaag: uit Rusland, Japan, Frankrijk, Spanje, Mexico, zelfs iemand uit Eritrea en mijn kamergenootje komt uit Hongarije! Maar ze kan wel Nederlands, er zijn echt veel mensen die Nederlands kunnen of studeren. Nu snap ik pas waarom Denen altijd zo verbaasd zijn als ik zeg dat ik hun taal studeer: ik ben zelf net zo verbaasd dat er mensen in Rusland/Hongarije/Spanje zijn die Nederlands leren.
De stad is niet supergroot, maar heeft wel hele mooie oude gedeeltes en een slot. En het ligt aan zee! Zelfs zo dicht bij Zweden, dat je de huizen daar kunt zien. Dus daar ga ik zeker nog een keer heen met de boot:) De school is een verzameling van een aantal lieve gele gebouwtjes, waar we ook slapen. Er omheen ligt een groot grasveld, er is een meertje en een tennis-/volleybalveld.
Vandaag m'n eerste Deense les gehad en ging goed. Zijn allemaal leuke mensen hier en het is echt super om met mensen uit zoveel verschillende landen (in het Deens) te praten:)
Nou, dit lijkt me wel ff weer voldoende leesvoer:P Jammer genoeg kan ik nu geen foto's toevoegen, omdat ik dat kabeltje vergeten ben, dus die komen over drie weken.
Mange hilsner!
18 Juli 2006 - 07:33
Rielle:
Hey!
Als ik dit zo lees klinkt het echt vet tof!!
Hoop dat je het de rest van de tijd ook een beetje naar je zin hebt, maar dat kan ik me bijna niet anders voorstellen! Wel jammer dat je daar toch nog verbrand bent, maar goed, dat zullen al die Denen dan ook wel..
Ik heb een super weekeind gehad op Schier, was erg leuk, warm, veel zon, en natuurlijk ook verbrand.
Ik zal vandaag eens kijken of onze plantjes het nog een beetje uitgehouden hebben dit weekeind..
Spreek je wel weer!
Groetjes -
18 Juli 2006 - 12:16
Erik Zwezerijnen:
Dag! Wat leuk, dat je het zo naar je zin hebt! geniet er maar van....(overbodige opmerking...?)
Veel groetjes uit een tropisch-warm Groningen; vanaf woensdag 19 juli hebben we Internet in Duitsland...
tot gauw, groetjes ook van loes...
xxx Papa -
18 Juli 2006 - 21:38
Mams En Sander:
t klinkt enthousiast... kom je nog weer naar huis over 3 weken of moeten we je postadres maar veranderen?
veel pløzier -
19 Juli 2006 - 17:12
Oma Sieni:
heel veel plezier en doe rustig aan en geniet en heel veel groetjes -
20 Juli 2006 - 12:57
Erik Zwezerijnen.:
Hallo, sorry dat ik gisteravond maar heel even tijd had....moest echt weg!
Hoe is het nu daar? heb je ook al andere Nederlanders, of zelfs Groningers ontdekt?
Veel groetjes!
papa xxx 20-juli-2006