Vakantie :) - Reisverslag uit Århus, Denemarken van Linda Zwezerijnen - WaarBenJij.nu Vakantie :) - Reisverslag uit Århus, Denemarken van Linda Zwezerijnen - WaarBenJij.nu

Vakantie :)

Blijf op de hoogte en volg Linda

01 Februari 2007 | Denemarken, Århus

Zo, ben weer helemaal uitgerust en terug in Denemarken. Vorige week eerst m'n laatste tentamen gehad: literatuurgeschiedenis, een mondeling groepsexamen.
Echt maffe constructie is dat: je bereid 1500 pagina's literatuur en achtergrondsliteratuur voor met je leesgroepje en dan krijg je 24 uur van tevoren te horen in welke van de vier periodes je op moet. Wij moesten op in Vikingtijd en Middeleeuwen, dus dan zijn er ongeveer nog 500 pagina's over. Daar hebben we dan de hele maandag nog over gepraat en gediscussieerd. Gelukkig moesten we als één van de eersten, hoefden we iig niet ook nog de halve dinsdag te lopen stressen ;)

Het tentamen zelf was een uur voorbereidingstijd en dan een half uur tentamen (waar ook nog beoordelingstijd bij in zit). Het hele groepje vond dat ik de tekst moest trekken en ik trok natuurlijk precies de tekst die we het minst graag wilden hebben :S
Maar goed, het tentamen ging goed en we zijn geslaagd, dit keer zonder cijfer, gewoon 'geslaagd' of 'niet-geslaagd' (weer zo'n Deense constructie).

En daarna wat het tijd voor: Vakantie!! 's Avonds nog een feestje om te vieren dat we het gehaald hadden en de volgende dag: naar Noorwegen :D Eerst drie uur in de trein en dan 4/5 uur op de boot. En toen 's avonds in Noorwegen en, er lag sneeuw :D (Het had trouwens ook gesneeuwd in Denemarken vlak voor mn examen:D)En toen was het natuurlijk tijd voor het beroemde 'ontmoet je vriendjes familie-moment'. Maar dat ging allemaal prima ;) Was alleen moeilijk om ze te verstaan: Noors is toch nog net iets anders dan Deens. Het verschil is ongeveer zo groot als tussen Nederlands en plat-Vlaams. Dus als beide heel langzaam praten en je er een beetje aan gewend bent, gaat het wel. (En nee, ik kon niet op internet daar, dus vandaar dat ik niet geantwoord heb op e-mails ;))

In Noorwegen heel veel gewandeld in de bergen in de sneeuw. Echt supermooi daar! En omdat er sneeuw lag, konden we alle sporen zien. Echt ontzettend veel dieren: elanden, herten, de kat ;) en z'n grote broer: een lynx! Nooit geweten dat die ook in Noorwegen leven, maar dat doen ze dus blijkbaar!

Zaterdags was het tijd voor de grote coördinatie- en evenwichtstest: skiën...waaah! ;) Ik geloof dat het voor een Noor moeilijk voor te stellen was dat wij nog nooit geskied hadden, maar eindelijk kregen we dan een leraar. Na een klein beetje geoefend te hebben op een (bijna vlak) oefenterreintje, gingen we meteen met de lift naar boven om op de normale piste te oefenen. Het was niet zo moeilijk als ik verwacht had, maar we kwamen toch thuis vol met blauwe plekken. Daarna ben ik nog een keer naar boven gegaan en zonder al te veel vallen weer naar beneden gekomen. Toen ik een derde keer naar boven wilde, viel ik in de lift toen ik bijna boven was ;) En toen ik eindelijk m'n skies weer had verzameld en verder omhoog wilde, kwamen er twee langs die zeiden dat zij de laatsten waren en even later stond de lift stil. Daar sta je dan: je bent bijna boven, maar de berg is te steil om te klimmen (helemaal met die gekke ski-schoenen aan). Wat doe je dan? Juist: je gaat zitten en laat je gewoon helemaal naar beneden glijden, haha! En eigenlijk was dat superleuk, net zoiets als een glijbaan, maar dan een klein beetje langer en hoger en iets onregelmatiger (dus ja, nog meer blauwe plekken ;))

Helaas was de sneeuw te oud om sneeuwpoppen te bouwen :( Dus kon m'n super bouw-een-sneeuwpop pakket niet gebruiken. Maar ik blijf hopen op sneeuw hier in Denemarken.

Dinsdag moesten we helaas alweer naar huis en 's avonds moest ik alweer werken in Studenterhus. Was echt supergezellig daar: het was international night en er zijn allemaal nieuwe uitwisselingsstudenten nu. Wel raar: bijna iedereen die tegelijk met mij is gekomen is weer naar huis nu, maar gelukkig zijn er nog een paar die ook een jaar blijven. En gisteravond weer gewerkt. Toen was er een jazz avond. Maar jammer genoeg niet met van die relaxte jazzmuziek, maar hele experimentele en (sorry dat ik het zeg) neurotische muziek. Dus waren ontzettend blij toen ze klaar waren en we weer naar huis konden.

Vandaag nog één dagje vakantie en dan morgen weer beginnen...

Zal nog ook nog even een paar foto's toevoegen:)

Groetjes!!

• 01 Februari 2007 - 14:19

Suzanne:

Hey Linda!
    Klinkt tof, die vakantie! Mooie foto's ook! Wij hebben ook een beetje sneeuw gehad: ongeveer drie vlokjes :D. Ik denk dat Joost wel een beetje jaloers is: experimentele, neurotische jazzmuziek is net wat voor hem!
    xxx Suzanne

• 01 Februari 2007 - 14:33

Opa En Oma:

Lieve linda,
    Fijn dat jullie weer heelhuids zijn thuis gekomen na de vacantie in Noorwegen.Prachtige foto's vooral die van af de boot.
    Bij ons is alles nog goed en we hopen je weer gauw te skypen. Groeten van oma en opa ook aan Unar en tot gauw. Daag.

• 03 Februari 2007 - 18:13

Freek En Alie:

Zo te lezen is Noorwegen super. We hebben afgelopen vrijdag lektuur over Zweden en Noorwegen van de ANWB gehaald. Dus je kunt wel raden waar we binnenkort heen gaan, dan is hopelijk de sneeuw gesmolten.
    groetjes en we sturen je nog even een mail met alle nieuws.

• 04 Februari 2007 - 22:31

Papa:

Prachtige fotoos!
    Nu weten we ook weer hoe sneeuw er uit ziet!
    groeten, papa en Loes